Απάντηση Κασουλίδη σε ΔΗΚΟ- “Το ΔΗΚΟ δημιουργεί θέμα εκεί που δεν υπάρχει”

Για «προσπάθεια δημιουργίας θέματος εκεί που δεν υπάρχει» κάνει λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, με την οποία διατυπωνόταν ερωτήματα για την αναφορά του στο ΡΙΚ σε «νέο κράτος που θα πρέπει να δημιουργηθεί με τη λύση του Κυπριακού».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών, το νέο κράτος που θα πρέπει να δημιουργηθεί μέσα από τη λύση του Κυπριακού αφορά απλώς το ομόσπονδο κράτος που θα δημιουργηθεί, το κράτος που θα διαδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς νέα αίτηση, όπως θα γίνει και στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

«Η θέση μας για τη μετεξέλιξη του κράτους είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει μέσα στις διαπραγματεύσεις» προστίθεται.

Ο κ. Κασουλίδης διερωτάται εξάλλου «που βλέπουν στο ΔΗΚΟ, μέσα από τις δηλώσεις μου, την `παρθενογένεση` ή τον `νέο συνεταιρισμό`;».

Με εκπλήσσει, συνεχίζει ο Υπουργός, «όλη αυτή η καχυποψία, όλη αυτή η λογοκρισία για κάθε λέξη που χρησιμοποιούμε. Με εκπλήσσει η προσπάθεια δημιουργίας θέματος εκεί που δεν υπάρχει».

Καταλήγει λέγοντας ότι η ουσία της παρέμβασής του ήταν προσπάθεια να υπερασπιστεί «την ανάγκη για εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και η κατάρριψη της ιδέας του πρωτογενούς δικαίου, που είναι εκ των πραγμάτων αχρείαστη και μη αποδεκτή».