ΑΞΙΟ-ΓΡΑΦΙΚΟΙ

Το δίκαιο που κινδυνεύει να χαθεί συνεπεία μερίδας αστειο-γραφικών κατόχων αξιογράφων!

Πολλές φορές δεν φτάνει να έχει κάποιος το δίκαιο με το μέρος του. Πρέπει να ξέρει να το διεκδικεί και να το κερδίζει. Οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων δυστυχώς κατάντησαν αξιογραφικοί!
Η πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν ,έξω από τα κτίρια της Κεντρικής και της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, έδειξε περίτρανα ότι μεταξύ τους, υπάρχουν κάποιοι, που όχι απλώς ξεφεύγουν από τα όρια, αλλά οι αντιδράσεις τους δεικνύουν ότι σκοπεύουν κάπου αλλού.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί, άλλωστε, ο ανηλεής πετροβολισμός, οι ζημιές που προκλήθηκαν και οι ύβρεις, που ξεπέρασαν ακόμη και τον ορισμό της χυδαιότητας; Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι άλλοι συναγωνιστές τους, σε έναν αγώνα διεκδίκησης και δικαιοσύνης, άκουγαν, έβλεπαν και επικροτούσαν, διότι όταν δεν αντιδράς, ενώ δίπλα σου κάποιοι πετροβολούν με κίνδυνο τον τραυματισμό ανύποπτων πολιτών, μόνο συνένοχος μπορείς να θεωρηθείς.

Από τους περίπου 150 με 200 συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, αυτοί που έσπασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα, εισήλθαν στο προαύλιο του κτιρίου της Τράπεζας Κύπρου, επιτέθηκαν φραστικά εναντίον μελών της ΜΜΑΔ και πέταξαν πορτοκάλια, αυγά και πέτρες στους υαλοπίνακες, δεν ξεπερνούσαν τους 20.

Εκπροσωπούν άραγε τη συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων Τραπεζικών αξιογράφων που παρακολουθούσαν από τους καναπέδες; Γιατί άραγε οι χιλιάδες επηρεαζόμενοι δεν ένωσαν τις φωνές τους; Μήπως γνώριζαν ότι οι αξιογραφικοί θα έπαιρναν και πάλι λάθος δρόμο στη διεκδίκηση του δικαίου;

Και για να μην ξεχνούν κάποιοι, μπορεί ορισμένοι να έχασαν τα χρήματα τους, να ξεγελάστηκαν από τους άλλοτε θεούς της γης (τραπεζίτες), μπορεί να είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που φερόμενοι ως κλασικά λαμόγια θέλησαν να θησαυρίσουν, έπαιξαν κουμάρι και κρύβονται τώρα πίσω από γιαγιάδες και παππούδες που πραγματικά ξεγελάστηκαν.