Αντροπή καρντάσια…

Πριν από μερικές μέρες, η λεγόμενη τουρκοκυπριακή «ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σε μια άκρως προκλητική ανακοίνωση ανέφερε ότι η προσδοκία των Τ/K να ζήσουν μαζί με τους Ε/K, οφείλεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Αιτιολογώντας, μάλιστα, διερωτήθηκε η «ένωση» πώς είναι δυνατόν «κάποιοι να θέλουν να ζήσουν κάτω από την ίδια δομή με τους Ε/K, που η οικονομία τους έχει πτωχεύσει, χρωστούν 40 δις ευρώ στην ΕΕ και έχουν 100.000 άνεργους νέους».

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης, για το οποίο έγινε πλούσια αναφορά στη ανακοίνωση, είναι το άτομο στο οποίο ασκείται πίεση και αναπτύσσει αισθήματα συμπάθειας και αγάπης προς αυτόν, που του ασκεί την πίεση.

Αυτό που διαπιστώνεται σήμερα, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι ότι η αγάπη που αισθάνονται προς τα άτομα ή την πλευρά που τους ασκεί πίεση και βία (τους Ε/Κ στην προκειμένη περίπτωση ) μπορεί να γίνει τόσο έντονη, ώστε έναντι αυτών που θέλουν να σώσουν (τους Τ/Κ) αντιστεκόμενοι στην άλλη πλευρά (στους Ε/Κ), μπορούν να φτάσουν στο σημείο να προστατεύουν ακόμα και τους εκτελεστές τους.

Δεν γνωρίζω αν οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να τους ασκούμε πίεση, αλλά όσο σκληρό και να ακουστεί αυτό που θα γράψω, η συγκεκριμένη τουρκοκυπριακή οργάνωση δεν εξήγησε με πλήρη σαφήνεια το σύνδρομο.

Η τουρκοκυπριακή «ένωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» παρέλειψε μαζί με το σύνδρομο της Στοκχόλμης να αυτοσυστηθεί και να μας πει τι σημαίνει γι’ αυτήν τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Δεν είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων το μεγαλύτερο έγκλημα εναντίον της πατρίδας μας, της κοινής μας πατρίδας, η συνεχιζόμενη κατοχή; Δεν είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η δημογραφική αλλοίωση, η μαζική πολιτογράφηση δεκάδων χιλιάδων εποίκων, η διάσπαση του κοινωνικού ιστού και η συστηματική καταστροφή από τον εισβολέα της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα; Θέλετε και άλλα;

Άρα ή θα πρέπει να σταματήσετε να γράφετε περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή να αλλάξετε ονοματεπώνυμο και ταυτότητα…

Κρατίνος