Αντζελίνα Τζολί: Δεν ήθελα να γίνω μητέρα – Τι άλλαξε και έχει πλέον έξι παιδιά

Δεν ήθελε να γίνει μητέρα η Αντζελίνα Τζολί.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η ηθοποιός, μιλώντας στο Associated Press, πριν αποκτήσει παιδιά, δεν ήθελε να γίνει μητέρα. Ωστόσο, ένα από τα ταξίδια της στην Καμπότζη την έκανε να αλλάξει γνώμη, όταν είδε πόσο υποφέρουν τα παιδιά εκεί.

Η ηθοποιός βρέθηκε για πρώτη φορά στην Καμπότζη πριν από 16 χρόνια, για τις ανάγκες της πρώτης ταινίας με την ίδια στο ρόλο της Lara Croft.

Η καταπίεση και η φτώχεια που παρατήρησε ότι βίωνε αυτός ο λαός, αποτέλεσαν το κίνητρο για την ίδια να αναμειχθεί ενεργά σε τέτοιου τύπου ζητήματα και ένα χρόνο αργότερα έγινε πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών.

Η Τζολί δήλωσε στο Associated Press: «Αυτό το ταξίδι με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσα λίγα γνώριζα για την κατάσταση στη συγκεκριμένη χώρα και πυροδότησε την αρχή της αναζήτησης γι’ αυτή τη γνώση».

Σε μεταγενέστερο ταξίδι στην Καμπότζη επισκέφθηκε ναρκοπέδια και σχολεία. Εκεί, ο πόνος και η φρίκη που βίωσε, την έκαναν να ευαισθητοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που για πρώτη φορά ένιωσε την ανάγκη να γίνει μητέρα.

«Είναι παράξενο, δεν ήθελα ποτέ να έχω ένα δικό μου μωρό, δεν ήθελα να μείνω έγκυος και δεν είχα κάνει ποτέ μπέιμπι σίτινγκ, δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου στο ρόλο της μητέρας… Κι όμως, ξαφνικά ένιωσα ότι κάπου σε αυτή τη χώρα βρισκόταν ο γιος μου» συμπλήρωσε.

Η Τζολί το 2002 υιοθέτησε τον Μάντοξ και δημιούργησε ένα ίδρυμα στο όνομά του, στην επαρχία Μπαταμπάνγκ, του οποίου αντικείμενο είναι η ανεύρεση οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης, την εκπαίδευση και τη διαφύλαξη των αγροτικών περιοχών της Καμπότζης .

Αυτό το ταξίδι ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να αποκτήσει έξι παιδιά, είτε με υιοθεσία είτε δικάτης: τον 14χρονο Μάντοξ, την 9χρονη Σιλό, την 7χρονη Βίβιεν, τον 12χρονο Παξ, την 11χρονη Ζαχάρα και τον 7χρονο Νοξ.

Η 40χρονη πια Τζολί βρίσκεται αυτήν την περίοδο και πάλι στην Καμπότζη, σε ρόλο παραγωγού για την ταινία «First they killed my father». Η υπόθεση βασίζεται στη γενοκτονία του 1970 από τους Κόκκινους Χμερ και η ιστορία εκτυλίσσεται υπό το οπτικό πρίσμα ενός παιδιού.

Η ταινία απαρτίζεται από Καμποτζιανούς ηθοποιούς και η διάσημη χολιγουντιανή ηθοποιός θεωρεί ότι είναι το πιο σημαντικό φιλμ της καριέρας της.

Πηγή:protothema.gr