Ανταλλαγή πυροβολισμών λιμενικών-δουλεμπόρων ανοιχτά της Σύμης – Νεκρός ένας 15χρονος

Επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε άνδρες του Λιμενικού και δουλεμπόρους ανοιχτά της Σύμης σημειώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την πληροφορίες από το Λιμενικό όλα ξεκίνησαν όταν σκάφος της Frontex εντόπισε μια θαλαμηγό να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας το σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης δεν κατάφερε να σταματήσει τη θαλαμηγό και από το Λιμενικό λένε ότι την καταδίωξη συνέχισε ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το λιμενικό, το οποίο δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη, από την ανταλλαγή πυροβολισμών υπάρχουν τραυματίες.

Ωστόσο πληροφορίες που δημοσιεύει το rodiaki.gr λένε ότι από την ανταλλαγή των πυρών έχει τραυματιστεί θανάσιμα ένας 15χρονος μετανάστης.

«Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας» ζητά με δηλώσεις του στο rodiaki.gr ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και η όλη κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στη Σύμη ξεπερνάει τους 500.