Αντίδραση του Ερμή κατά της ΚΟΠ…

Με ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης, ο Ερμής αναφέρει πως ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης απαγόρευσε στις ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους περισσότερους από πέντε Κύπριους οι οποίοι δεν προέρχονται από τις ακαδημίες τους, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα…

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, κος Κουτσοκούμνης, πήρε θέση και απαγόρευσε στις ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου να εντάσσουν στο δυναμικό τους πάνω από πέντε κύπριους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν προέρχονται από τις ακαδημίες τους. Συνεπώς, η απόφαση αυτή, εμποδίζει τους κύπριους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην 1η κατηγορία γεγονός το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο.

Επίσης, ενώ στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε δημόσια μας είχε διαβεβαιώσει οτι θα μπορούμε να εντάξουμε όσους Κύπριους ποδοσφαιριστές θέλουμε, τώρα που ήρθε η ώρα να το πράξει αδυνατεί να εκπληρώσει την υπόσχεση του προφασιζόμενος τους κανονισμούς της FIFA. Εμείς καλούμε τις υπόλοιπες ομάδες να πάρουν θέση ούτως ώστε να υπερασπιστούμε τις ομάδες μας και γενικότερα τους Κύπριους οι οποίοι θέλουν να αγωνίζονται στην χώρα τους. Που είναι ο ΠΑΣ στην προκειμένη περίπτωση να επέμβει…”.

Η αντίδραση του Ερμή οφείλεται στο ότι η ομάδα της Αραδίπου απέκτησε εφτά Κύπριους παίκτες που δεν προέρχονται από τις ακαδημίες του και ως εκ τούτου πρέπει να αφήσει τους δυο εκτός ρόστερ.