Οι αρχαιολόγοι και εκπρόσωποι της ΔΕΑ προχωρούν αυτή τη βδομάδα στην ανασκαφή του δεύτερου σημείου πλησίον του τάφου στον Τράχωνα.
Από το προ το σημείο η ανασκαφή του οποίου ολοκληρώνεται έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής είκοσι αγνοούμενοι, καθώς έχουν εκταφεί μέχρι στιγμής οι δεκαπέντε ανθρωπολογικού σκελετοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com, από τις εργασίες στο εν λόγω σημείο έχει διαφανεί το φυσικό έδαφος, τόσο στο νότιο όσο και στο Βόρειο άκρο του τάφου.
Υπολογίζεται ότι σε τρεις με τέσσερεις μέρες, θα έχει ολοκληρωθεί η εκταφή των λειψάνων από το πρώτο σημείο, θα προχωρήσουν σε επέκταση της ανασκαφής για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν άλλοι στο μαζικό τάφο και θα αρχίσουν οι εργασίες στο δεύτερο σημείο, όπου βρίσκεται σε μικρή απόσταση και πιστεύεται ότι βρίσκονται εκεί σε δεύτερο ομαδικό τάφο ακόμη είκοσι περίπου αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΑ, στα συγκεκριμένα σημεία βρίσκονται θαμμένοι περίπου 40 ή 50 αγνοούμενοι που είχαν περισυλλεγεί τη μέρα εκείνη της κατάπαυσης του πυρός.
Με την περισυλλογή των ανθρωπολογικών σκελετών, θα αρχίσει και η ταυτοποίηση για τη διακρίβωση των στοιχείων των αγνοουμένων από τις επιστημονικές έρευνες του γενετικού υλικού.