Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αγία Νάπα – Μάστιγα τα bar crawl

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν ο Δήμαρχος και οι αρχές της Αγίας Νάπας από την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα beach party και τα bar crawl.  Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες. Στη Βουλή το θέμα για συζήτηση, λέει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου.

Όπως είχε αναφέρει στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του apokalipsi.com ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος στις 24 Ιουλίου, η ανεξέλεγκτη κατάσταση έχει αρχίσει να διώχνει τον ποιοτικό τουρισμό από την πόλη, ενώ οι επιχειρηματίες, ζητούν πλέον  παρέμβαση της αστυνομίας και των κρατικών φορέων.  Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η συζήτηση του θέματος στην επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, λέει ο Πρόεδρος της Ζαχαρίας Ζαχαρία.

Όπως ανέφερε στο apokalipsi.com ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου, το φαινόμενο παρατηρείται σε πολλές περιοχές της Κύπρου και ήδη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Κυπριακό τουριστικό προϊόν, σε σημείο πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

 «Χρειάζεται να γίνεται επανασχεδιασμός στο θέμα του τουρισμού ευρύτερα.  Πρέπει να αποφασίσουμε τι τουρισμό θέλουμε, θέλουμε μεγάλους αριθμούς τουριστών αμφιβόλου ποιότητας ή θέλουμε ποιοτικό τουρισμό» ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Ζαχαρίου ο οποίος ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο η «επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση όπου «θα αναλυθούν τα αποτελέσματα της τουριστικής περίοδου και θα συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει όχι μόνο στην Αγία Νάπα αλλά  στη Κύπρο  ευρύτερα και αφορούν το τουριστικό μας προϊόν».

Τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Νάπα, ξεκινούν από τα τουριστικά γραφεία που κλείνουν τα γκρουπ των ταξιδιωτών, με τη δέσμευση από την πλευρά τους να ακολουθούν τυφλά το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής και κυρίως αυτό της αχαλίνωτης διασκέδασης.

Έτσι, ποδηγετούν τους τουρίστες τους οποίους φέρνουν με εξαιρετικά φτηνά πακέτα προσφορών και αντισταθμίζουν τη «χασούρα» από τα υπερκέρδη που αφομοιώνουν από το bar crawl.