Ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου – αιτία η αυξημένη ζήτηση

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές συναλλαγές την Τετάρτη, καθώς αναμένεται ότι τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού και την παραγωγή που θα δημοσιευθούν αργότερα την Τετάρτη θα καταδείξουν μια αύξηση της ζήτησης στην Αμερική, σύμφωνα με αναλυτές.

Το West Texas Intermediate για παράδοση Σεπτεμβρίου ανέβηκε 31 σεντς στα $46.05 το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας για το Σεπτέμβριο ανέβηκε επίσης κατά 31 σεντς στα $50.30.

Οι τιμές υποχωρούσαν κατά τις τελευταίες ημέρες, όμως σημείωσαν άνοδο την Τρίτη λόγω της δημοσίευσης στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα που αναμένεται να γίνει αργότερα την Τετάρτη.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν τα αποθέματα του αργού υποχώρησαν στα 459,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 24 Ιουλίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο. Την ίδια περίοδο, η παραγωγή προχώρησε με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον μηνών και ανήλθε σε 9.41 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Μια μείωση στα αμερικανικά αποθέματα αργού συνήθως υποδηλώνει ισχυρή ζήτηση στη χώρα, που είναι ο κορυφαίους καταναλωτής αργού στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας μετά την Κίνα.