Αναστασιάδης – Ακιντζί παρακολουθούν παραδοσιακή κυπριακή μουσική στον Πύργο του Οθέλλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφθασε στον Πύργο του Οθέλλου γύρω στις 20:57 απόψε. Νωρίτερα έφθασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Και οι δύο θα απολαύσουν παραδοσιακή κυπριακή μουσική σε ακόμη μια κοινή τους κοινωνική εμφάνιση.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «Κυπρογένεια» που αποτελείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς και θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα 20 λεπτά.

Οι δύο ηγέτες είχαν προσκληθεί από την Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε πρόσφατα με στόχο να προβάλλει και να διευκολύνει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φέρουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με μέγιστη χωρητικότητα τα 700 άτομα.

Ο Πύργος του Οθέλλου είναι το μεγαλύτερο έργο που ολοκλήρωσε μέχρι σήμερα η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 και ολοκληρώθηκαν φέτος.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών [UNDP], με συνολικό κόστος εργασιών επείγουσας αποκατάστασης €1,025 εκατομμύρια.