Αναστάτωση με την απόφαση του ΓΕΕΦ να αφαιρέσουν από τη στολή την “Εθνική Φρουρά”

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε στρατιώτες και γονείς, με την απόφαση για αφαίρεση του αυτοκόλλητου με την φράση «Εθνική Φρουρά», που φέρουν σήμερα οι στολές των στελεχών και των εθνοφρουρών. Με τις νέες στολές το “Εθνική φρουρά” καταργείται και δεν θα αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της στολής.

Η σελίδα μας επικοινώνησε με στέλεχος της Εθνικής φρουράς, ο οποίος μας ανέφερε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από διαταγή του ΓΕΕΦ. Ο λόγος που γίνεται αύτη η αλλαγή είναι για να μην υπάρχει πλεονασμός, γιατί η φράση «Εθνική Φρουρά» αναγράφεται και στο μπράτσο της στολής. Όπως μας τόνισε, το Εθνική φρουρά θα αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της στολής μόνο στις επίσημες στολές και όταν τα στελέχη ή οι στρατιώτες μεταβαίνουν στο εξωτερικό. Πάντως όπως μας ανέφερε η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στα στελέχη και τους Εθνοφρουρούς.

Σε τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κ. Γιώργος Βαρνάβα συμφώνησε εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι πλεονασμός η αναγραφή της φράσης σε δύο σημεία πάνω στη στολή υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε το “Εθνική Φρουρά” σε δύο σημεία στη στολή.