Ανανεώθηκε η κράτηση του 21χρονου μητροκτόνου της Δεκέλειας – Δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του

Το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας ανανέωσε σήμερα για άλλες επτά ημέρες το διάταγμα κράτησης νεαρού από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής ηλικίας 21 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας των Βάσεων για διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της μητέρας του ηλικίας 46 χρόνων που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής 30 Αυγούστου.
Η διαδικασία διεξήχθη στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και στην παρουσία του πατέρα και ενός αδελφού του.
Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Υπαστυνόμος Μάρκος Πέτρου, Υπεύθυνος του ΤΑΕ των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ο νεαρός παρουσιάστηκε και σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο. Ωστόσο, μετά από παρότρυνση του προέδρου του Δικαστηρίου, αποδέχτηκε να  ζητήσει νομική αρωγή.
Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία των Βάσεων δοκίμασε να λάβει κατάθεση από τον νεαρό, ωστόσο, είπε ότι δεν θέλει να μιλά για το θάνατο της μητέρας του. Ο 21χρονος ανέφερε στο Δικαστήριο πως δεν θέλει να πάει στο σπίτι του, αλλά να παραμείνει στη φυλακή.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, από την προηγούμενη παρουσία του 21χρονου ενώπιον του Δικαστηρίου, έχει γίνει αρκετή ανακριτική δουλειά, αφού έχουν ληφθεί καταθέσεις από μέλη της οικογένειας του νεαρού, φίλων και ανθρώπων του περιβάλλοντος του.
Ωστόσο, συνέχισε υπολείπονται τα αποτελέσματα εξέτασης του γενετικού υλικού που λήφθηκε από αντικείμενα και ρούχα του υπόπτου τα οποία περισυνελέγησαν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και έχουν σταλεί για τις απαραίτητες αναλύσεις και επιστημονικές εξετάσεις.
Ο νεαρός δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.
Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών, εντοπίστηκε από την Αστυνομία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30ης Αυγούστου, να κείτεται αιμόφυρτη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι τους στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.