Ανακρίνεται τη Δευτέρα ο Βγενόπουλος – Φτιάχνουν βαλίτσες οι ανακριτές

Για την Αθήνα αναχωρούν την ερχόμενη Κυριακή οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνούν την υπόθεση της Μαρφίν – Λαϊκής.  Η Κυπριακή αστυνομία πήρε το πράσινο φως από τις Ελληνικές αρχές για την ανάκριση του Αντρέα Βγενόπουλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι οι ανακριτές ετοίμασαν βαλίτσες και ταξιδεύουν άρον – άρον ώστε να παρευρεθούν  στην ανάκριση.

Πέραν του Βγενόπουλου, θα ανακριθούν επίσης οι Ευθύμιος Μπουλούτας και άλλοι τρεις συνεργάτες των δύο άλλοτε ισχυρών αντρών τη Μαρφίν. Ήδη οι ανακριτές σε συνεννόηση με τους Eλλαδίτες συναδέλφους τους έχουν ετοιμάσει το ερωτηματολόγιο που θα υποβληθεί στον κ. Βγενοπούλο και τους τέσσερις  συνεργάτες του σε σχέση με  την ποινική πτυχή υποθέσεων που αφορούν τη χειραγώγηση μετοχών, υποθέσεις οι οποίες έχουν ως γνωστό, διερευνηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Και αυτό ώστε να αποφευχθεί τυχόν παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας.  Στη διάρκεια της ανάκριση οι κύπριοι ανακριτές δεν θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ερωτήσεις απευθείας στον κ. Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του, θα έχουν όμως το δικαίωμα να καταγράψουν τις ερωτήσεις τους, να τις παραδώσουν στους Ελλαδίτες συναδέλφους τους και αυτοί με τη σειρά τους να τις απευθύνουν προς τους ανακρινόμενους.

Με τη λήψη των καταθέσεων Βγενόπουλου και των συνεργατών του οι ανακριτές ολοκληρώνουν τον ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης ο οποίος στη συνέχεια θα δοθεί στη Γενική Εισαγγελία ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί αδικήματά και ποια και αν μπορούν να αποδειχθούν στο δικαστήριο ή όχι. Αν τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δικαιολογούν ποινική δίωξη τότε η υπόθεση θα καταχωρηθεί ενώπιον του δικαστηρίου.