Αναβολή στράτευσης ζητά από τον ΠτΔ 18χρονος οδηγός της Formula 3 – Κατάταξη του σημαίνει καταστροφή της καριέρας του

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας όπως του παραχωρηθεί αναβολή στράτευσης, προκειμένου «να αποφευχθεί η καταστροφή της καριέρας του στην Formula 3», απευθύνει ο 18χρονος Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

«Δεν ζητάω απαλλαγή από τις υποχρεώσεις μου έναντι της πατρίδας. Είμαι διαθέσιμος να εκπληρώσω τη στρατιωτική μου θητεία. Το μόνο που θέλω είναι μια διευκόλυνση ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες που έκανα έως τώρα» δηλώνει από τη Ρωσία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Ο 18χρονος πιλότος βρίσκεται στο Σμολένσκ της Ρωσίας και προετοιμάζεται για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στην Formula Masters (Russia), όπου βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης.

«Στην απευκταία περίπτωση που δεν εισακουστεί η έκκληση μου, δεν έχω άλλη επιλογή από το να καταταγώ στον στρατό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καριέρα μου», αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής σύμφωνα με ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αθλητή Γιώργος Τσέλεπος λέει: «προκαλώ τον Υπουργό Άμυνας κ. Φωκαΐδη, να μας κοινοποιήσει τη λίστα με τους αθλητές που έτυχαν του ευεργετήματος της αναστολής και να μας εξηγήσει σε τι υστερεί ο Βλαδίμηρος από αυτούς».

Παράλληλα ο κ. Τσέλεπος τονίζει πως «πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις οικονομικές συνέπειες καθώς ο Βλαδίμηρος έχει συμβόλαιο, με ομάδα που επενδύει στο ταλέντο του και ενδέχεται να κινηθεί νομικά για αποζημιώσεις ύψους έως και 500.000 ευρώ, εάν αυτό δεν τηρηθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ