Αναβολή για τους “6” κατηγορούμενους της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Aναβολή δόθηκε σήμερα από το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό, στην υπόθεση των έξι κατηγορουμένων, αναφορικά με την σύναψη δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Πρόκειται για 54χρονο επιχειρηματία ανάπτυξης γης, τον 42χρονο διευθυντή της εταιρείας του, έναν 65χρονο, πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, τον 55χρονο γραμματέα της ΣΠΕ, τον 43χρονο τμηματάρχη χορήγησης δανείων και τον 40χρονο βοηθό του.

Τα πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας και το πρώην μέλος της Επιτροπείας, κατηγορούνται ότι ενεργούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής για λογαριασμό του 54χρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας δάνεια που κατέληγαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς του ή της εταιρείας του, με πλαστές εξασφαλίσεις.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν κι έλαβαν από το Δικαστήριο χρόνο, για την καλύτερη προετοιμασία τους και για να μελετήσουν το αναθεωρημένο κατηγορητήριο. Το Κακουργιοδικείο όρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 30 του προσεχούς Νοεμβρίου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 180 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006 – 2009.