Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του χάκερ Μολδαβού

Νέα αναβολή πήρε και σήμερα η υπόθεση εναντίον του 30χρονου Μολδαβού Αντρέι Τσιγκούλ του οποίου ζητείται η έκδοση από τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση ηλεκτρονικής άπατης για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Σημειώνεται ότι η ακρόαση της υπόθεσης αναβλήθηκε ήδη πέντε φορές είτε γιατί ο 30χρονος ζητούσε νομική αρωγή, είτε ο δικηγόρος του δεν ήταν έτοιμος, είτε γιατί θα έπρεπε να προσκομιστούν διάφορα έγγραφα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μολδαβού, Ηλίας Κοναρής, μετά την ικανοποίηση του αιτήματος του για νομική αρωγή, ανέφερε στο δικαστήριο ότι παρέλαβε μόλις τη Δευτέρα το μαρτυρικό υλικό και δεν είχε προλάβει να ετοιμασθεί.

Ζήτησε ως εκ τούτου αναβολή μερικών ημερών, αίτημα στο οποίο δεν έφερε ένσταση η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπήθηκε από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου .

Η κ. Σπηλιωπούλου ανέφερε στο δικαστήριο πως η Εισαγγελική Αρχή ενήργησε άμεσα και πως ήδη ενώπιον του δικαστηρίου έχει δύο μάρτυρες κατηγορίας, τον ανακριτή της υπόθεσης Ζήνωνα Ζήνωνος και τη Λειτουργό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιούλικα Χατζηπροδρόμου.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης εξέφρασε τη λύπη του για τη σημερινή εξέλιξη της υπόθεσης και ως εκ τούτου όρισε την  υπόθεση για ακρόαση στις 19 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις ημερομηνίες αυτές.

Ο 30χρονος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.

Αναζητείτο από τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με συνωμοσία για διάπραξη απάτης, απάτη εναντίον τράπεζας , συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και για απάτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2015, στη συγκεκριμένη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ