Αναβλήθηκε η υπόθεση του Μολδαβού χάκερ εν αναμονή έκθεσης του Γρ. Ευημερίας

Νέα αναβολή δόθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στο αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ του 30χρονου από τη Μολδαβία Αντρέι Τσιγκούλ.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο Μολδαβός είχε ζητήσει να του παρασχεθεί νομική αρωγή επειδή – όπως υποστήριξε – δεν διέθετε τα χρήματα για να εργοδοτήσει δικηγόρο.

Το Δικαστήριο για να τοποθετηθεί στο αίτημα αυτό είχε ζητήσει να προσκομιστεί έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη ετοιμασθεί γι` αυτό και η υπόθεση πήρε εκ νέου αναβολή για τις 27 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος Μολδαβός κατηγορείται από τις αμερικανικές Αρχές για ηλεκτρονική μεταφορά από λογαριασμό εταιρείας στις ΗΠΑ σε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα της Ρωσίας του χρηματικού ποσού των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες όπως η υπεύθυνη του Γραφείου Ευημερίας που βρίσκεται στις κεντρικές φυλακές να προχωρήσει στην ετοιμασία της έκθεσης και διέταξε όπως ο 30χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη νέα ημερομηνία που δόθηκε στις 27.10.2015 στις 10:30 το πρωί.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2012 με 2015 στην Αμερική.

Ο 30χρονος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Πάφου ύστερα από σχετικό μήνυμα της INTERPOL και αφού διαπιστώθηκε ότι στις 21/8/2015 είχε αφιχθεί στην Κύπρο και διέμενε σε οικία στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ