Αναβαθμίζεται η Αστυνομία Κύπρου -Δέχεται καταγγελίες μέσω του Application της!

Συνεχίζοντας την πορεία εκσυγχρονισμού της, στον τομέα της επικοινωνίας με τον πολίτη και την πρόληψη και διερεύνηση του εγκλήματος, η Αστυνομία Κύπρου παρουσιάζει, από την Παρασκευή (12/02) ένα νέο πεδίο επικοινωνίας, μέσω της εφαρμογής της (Application) για κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές ταμπλέτες. Από σήμερα λοιπόν ο κάθε πολίτης, μπορεί μέσα από το Application της Αστυνομίας Κύπρου, να αναφέρει άμεσα και απλά, ανώνυμα ή επώνυμα, κάθε μορφή παρανομίας, οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται στην αντίληψή του, ή κάθε τι, το οποίο μπορεί να του φαίνεται ύποπτο.

Οι καταγγελίες των πολιτών, γίνονται μέσω ειδικής φόρμας επικοινωνίας, που υπάρχει στην εφαρμογή της Αστυνομίας, πατώντας το πλήκτρο «Καταγγελία εγκλήματος – Report crimes». Το μόνο που έχει να κάνει ο κάθε πολίτης, είναι να συμπληρώσει την εν λόγω φόρμα, δίνοντας ασφαλώς όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία. Μάλιστα μέσω της φόρμας αυτής, ο πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα να αποστείλει, μαζί με την καταγγελία/πληροφορία και φωτογραφικό υλικό.

Η λειτουργία της φόρμας αυτής στο Application της Αστυνομίας Κύπρου αρχίζει σε πιλοτικό στάδιο. Για το λόγο αυτό, οι ώρες λειτουργίας της θα είναι (καθημερινά και Σαββατοκύριακα) από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Επίσης τονίζεται, ότι η φόρμα καταγγελιών, δεν ενδείκνυται για έκτακτες, επείγουσες ή καταστάσεις που χρήζουν άμεσης ανταπόκρισης. Σε τέτοιες καταστάσεις, η Αστυνομία πρέπει να ενημερώνεται τηλεφωνικώς μέσω των αριθμών έκτακτης ανάγκης  112 ή 199.