Αμμόχωστος: Μούφα η “φίλη σε ανάγκη” – Επιτήδειοι τσέπωσαν χιλιάδες ευρώ από γέροντα μέσω διαδικτύου

Τα φιλάνθρωπα αισθήματα γέροντα εκμεταλλεύτηκαν άγνωστοι οι οποίοι του παρουσιάστηκαν ως φίλοι του που βρίσκονταν σε ανάγκη  και του ζήτησαν χρήματα μέσω διαδικτύου και κατάφεραν να του αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Όπως κατήγγειλε ο 74χρονος  μεταξύ των ημερομηνιών 17 και 28 Αυγούστου 2015, έπεσε θύμα απάτης μέσω διαδικτύου, κατά την οποία επιτήδειοι του απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους €4,000.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, στις 17 Αυγούστου, έλαβε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από φίλη του, μέσω του οποίου τον ενημέρωνε ότι η αδελφή της, έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Παράλληλα, του ζητούσε να αποστείλει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στο εξωτερικό, για να αποπληρωθούν ιατρικά έξοδα της νοσηλείας της και της εγχείρησης στην οποία θα υποβαλλόταν. Ο παραπονούμενος, πείστηκε και απέστειλε χρηματικό ποσό €4,000 στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Στις 30 Αυγούστου, ο 74χρονος μίλησε τηλεφωνικώς με την φίλη του, που ζει σε χώρα του εξωτερικού, η οποία του ανέφερε ότι επιτήδειοι είχαν πάρει τους κωδικούς του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και ότι αυτοί του απέστειλαν, το πιο πάνω ηλεκτρονικό μήνυμα. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.