Αμμόχωστος: Διαρρήκτες με περγαμηνές τσάκωσε η αστυνομία – δεκάδες τα κλοπιμαία

Διαρρήκτες με περγαμηνές φαίνεται να είναι οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν σήμερα ως ύποπτοι για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών.  Ο ένας εκ των συλληφθέντων πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από ένοικο δωματίου ξενοδοχείου στον οποίο είχε διαρρήξει προηγουμένως. 

Οι δύο συνελήφθησαν όταν στις 2.30π.μ. σήμερα, ενώ 28χρονος επέστρεψε στο δωμάτιο όπου διαμένει, σε ξενοδοχείο στην επαρχία Αμμοχώστου, εντόπισε εντός αυτού άγνωστό του πρόσωπο. Αφού περιόρισε τον άγνωστο, ο 28χρονος κάλεσε την Αστυνομία.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και του ΤΑΕ Αμμοχώστου, μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισαν τους δύο άντρες. Από έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο άγνωστος, είναι 22χρονος κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο 22χρονος υπεβλήθη σε σωματικό έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου, εντοπίστηκε στην κατοχή του περιουσία, για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, για το πώς περιήλθε στην κατοχή του. Συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, αριθμός κοσμημάτων και ρολογιών και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές ταμπλέτες, φωτογραφικές μηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ανακρινόμενος ο 22χρονος, φέρεται να ομολόγησε ότι μέρος της πιο πάνω περιουσίας, είναι προϊόν διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στην επαρχία Αμμοχώστου, κατά τον τελευταίο μήνα.

Από περεταίρω εξετάσεις, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον και το 21χρονου, συγκατοίκου του 22χρονου. Ο 21χρονος, εντοπίστηκε γύρω στις 6π.μ. σήμερα έξω από το σπίτι του και σε σωματική έρευνα που του έγινε, εντοπίστηκε περιουσία, για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, για το πώς περιήλθε στην κατοχή του. Αμέσως συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.