ΑΛΚ : Αδικαιολόγητη η απεργία εκ μέρους τριών από τις έξι Συντεχνίες

Εντελώς παράτυπη, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη θεωρεί η Αρχή Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) τη σημερινή 24ωρη απεργία καθώς και την εξαγγελία νέων απεργιακών μέτρων από πλευράς τριών από τις έξι Συντεχνίες του προσωπικού της Αρχής (ΣΥΑΛΚ, ΣΥΠΑΛΚ και ΔΕΟΚ) εκφράζοντας παράλληλα τη  λύπη και την απογοήτευση της Αρχής για τη συμπεριφορά των εκπροσώπων των Συντεχνιών αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΛΚ, “η λήψη αυτών των μέτρων είναι εντελώς παράτυπη, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη, αφού στο πλαίσιο των εργασιών της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής –που λειτουργεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις αποκρατικοποιήσεις-, ορίστηκε ειδική υποεπιτροπή από εκπροσώπους των Συντεχνιών και της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η οποία, στην παρουσία και αναλογιστή, διαπραγματεύεται το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης που θα προταθεί στο προσωπικό της Αρχής”.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, όπως αναφέρεται, “ διεξάγεται εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλάσσονται απόψεις, ώστε να εξευρεθεί το καλύτερο δυνατό Σχέδιο για να προταθεί στο προσωπικό”.

Και προσθέτει ότι “σε συνδυασμό με την εναλλακτική επιλογή που έχουν οι υπάλληλοι για μετάταξή τους στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, οι όποιες αντιδράσεις δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως προκλητικές, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που περνά η κοινωνία της Κύπρου”.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου,  καθώς και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, συνεχίζει η ανακοίνωση, “ διαβεβαιώνουν τον εμποροβιομηχανικό κόσμο της Κύπρου ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποφυγή των απεργιακών μέτρων και για τον σκοπό αυτό, βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με τους εργαζομένους και τις Συντεχνίες τους”.

Ήδη, καταλήγει η ανακοίνωση, “έχει καθοριστεί νέα συνάντηση στο Γραφείο του Υπουργού με τις Συντεχνίες του προσωπικού της ΑΛΚ στις 18 Αυγούστου, για περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων που προβληματίζουν το προσωπικό”.