Ακόμη ένας πολιτικός εμπλέκεται στην υπόθεση του Β. Γιακουμάκη

Δύο είναι τελικά τα πολιτικά πρόσωπα που παρενέβησαν στον διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι φοιτητές που κατηγορούνται για τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Αγορά, αυτό προκύπτει από απόσπασμα κατάθεσης που πήραν οι αξιωματικοί Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο μάρτυρες «κλειδιά», οι οποίοι θα μπορούσαν να ανατρέψουν κάποια δεδομένα, διότι γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στη σχολή.

Από τις καταθέσεις που έχει λάβει η αστυνομία προκύπτει ότι τουλάχιστον δύο από τους φοιτητές που κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά του Βαγγέλη είχαν ξεφύγει από τα όρια, γνωρίζοντας ότι έχουν «πλάτες βουλευτών».

«Εμάς δεν μας πειράζει κανείς. Πρόσεχε», είχε πει απευθυνόμενος προς το διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους κατηγορούμενους, όταν αυτός είχε προσπαθήσει να του επιβάλει ποινή για ζημιές που είχε προκαλέσει στο κτίριο.

Στενός φίλος του Βαγγέλη και βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, κατέθεσε συμπληρωματικά στην Ασφάλεια, δύο μήνες μετά την εξαφάνιση του Γιακουμάκη:

«Στις 17 Μαρτίου επικοινώνησε μαζί μου ο διευθυντής της σχολής. Πάνω στην κουβέντα τον ρώτησα πρώτον γιατί δεν έκανε κάτι παραπάνω για να προστατέψει το Βαγγέλη και δεύτερον αν όντως υπήρχαν πολιτικοί που μπλέχτηκαν στο θέμα του. Εκείνος μου είπε αρχικά ότι κανένας δεν του είχε αναφέρει κάτι σχετικό με τον Βαγγέλη, γι’ αυτό και δεν είχε κάνει κάτι μέχρι τότε. Για το δεύτερο ερώτημα, μου είπε ότι το ένα όνομα του πολιτικού είναι το (…) και ότι υπάρχει και δεύτερο όνομα που δεν έχει ακουστεί ακόμα. Συγκεκριμένα μου είπε ότι τον Ιούλιο του 2013, είχε γίνει μια κίνηση να διωχθούν από τη σχολή οι… (αναφέρονται στα ονόματα των δύο κατηγορουμένων). Τότε επικοινώνησε μαζί του ο (…) και του είπε να είναι επιεικής, χωρίς να μου πει κάτι πιο συγκεκριμένο. Δεν μου είπε το λόγο που οι (…) θα διώχνονταν από τη σχολή, παρά μόνο ότι ο λόγος ήταν άσχετος με το Βαγγέλη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγοράς, όντως οι παρεμβάσεις των πολιτικών δεν έγιναν για τα περιστατικά με θύμα το Βαγγέλη, αλλά ευνόησαν άτομα που κατηγορούνται για τραμπουκισμούς εναντίον του. Εις βάρος του ενός εκ των δύο πολιτικών μάλιστα έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.

Η Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων ωστόσο έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή του πολιτικού στην υπόθεση Γιακουμάκη, με τον πρώην βουλευτή να δηλώνει δικαιωμένος με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Καμία δίωξη πάντως δεν ασκήθηκε στο δεύτερο πολιτικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μην μάθουμε ποτέ το όνομά του.

Όσο για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι δύο Κρητικοί και παρενέβησαν οι πολιτικοί, αφορούσαν το σπάσιμο των δωματίων της εστίας, το ξερίζωμα δέντρων από το προαύλιο, αλλά και ένα επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στα Ιωάννινα.

Πηγη:star