Ακόμη ένας νεκρός από ριψοκίνδυνη selfie – 17χρονος βρήκε τραγικό θάνατο

Τραγική κατάληξη είχε το ριψοκίνδυνο χόμπι του 17χρονου Ρώσου της φωτογραφίας ο οποίος είχε επιδοθεί σε αγώνα επίδειξης με ακραίες selfies…

Ο έφηβος σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον 9ο όροφο κτιρίου στην προσπάθειά του να βγάλει μια ακόμη εντυπωσιακή φωτογραφία για το Instagram.

Το International Business Times μεταδίδει πως ο Andrey R., έχει ανέβει μαζί με φίλους σε μια ταράτσα στην πόλη Βόλογκντα. Εκεί φέρεται να κρεμάστηκε από την άκρη της στέγης, δεμένος με ένα σχοινί προκειμένου να τραβήξει μια φωτογραφία που θα τον έκανε να μοιάζει σαν να είναι σε ελεύθερη πτώση. Ωστόσο το σκοινί έσπασε και ο 17χρονος βρέθηκε στο κενό. Ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δύο ώρες αργότερα επιβεβαίωσαν το τέλος του.


Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μετά το δυστύχημα, οι φίλοι του Andrey R. τον είχαν προειδοποιήσει για τις ριψοκίνδυνη πρακτική του πολλές φορές ενώ μια τελευταία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του άτυχου παιδιού λίγο πριν την απόπειρα που του κόστισε τη ζωή, δείχνει τα σύνεργα του εγχειρήματος και την ταράτσα που χρησιμοποιήθηκε.

Ο 17χρονος θεωρείται το 12ο θύμα της μόδας των selfies για το 2015. Πρόσφατα μάλιστα, έγινε θέμα σε όλο τον κόσμο η είδηση πως οι νεκροί από επιθέσεις καρχαριών φέτος είναι λιγότεροι από αυτούς που έχουν πέσει θύμα της απροσεξίας των αυτοφωτογραφήσεων. Η Ρωσία το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μόδα να κυκλοφορήσει οδηγό προστασίας στον οποίο καλεί όλους τους πολίτες να παίρνουν πολύ προσεκτικά μέτρα όταν προσπαθούν να βγάλουν μια selfie, ενώ παράλληλα τόνισε πως η μόδα με τις φωτογραφίες στο χείλος ενός γκρεμού ή στην άκρη μιας ταράτσας θεωρούνται επικίνδυνες και δεν θα πρέπει να επιχειρούνται.