Ακόμα μια σύλληψη για το σκάνδαλο στη ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Στη σύλληψη 52χρονου σε σχέση με τις ατασθαλίες που εντοπίστηκαν στην εξασφάλιση δανείων, την περίοδο 2006-2009, από τη ΣΠΕ Αγίας Φύλας, προχώρησε πριν από λίγο η Αστυνομία, οποίος  αναμένεται να οδηγηθεί για κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Πρόκειται για υπάλληλο της εταιρείας του 54χρονου ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας με έδρα τη Λευκωσία, που τελεί ήδη υπό 7ήμερη κράτηση μαζί με 3 πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Ο 52χρονος καταζητείτο από χθες μαζί με δυο άλλα πρόσωπα, έναν 69χρονο και μια 49χρονη, που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, ενώ εκκρεμεί ακόμη ένα ένταλμα σύλληψης του 42χρονου διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο συλληφθείς φέρεται να ενεργούσε μαζί με τα άλλα καταζητούμενα πρόσωπα για λογαριασμό του 54χρονου ιδιοκτήτη της εργοληπτικής εταιρείας, που τελεί ήδη υπό κράτηση μαζί με 3 πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, ώστε να εγκρίνονται δάνεια με ψεύτικες εξασφαλίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η 49χρονη γυναίκα, την οποία σύμφωνα με  πληροφορίες φαίνεται να μην βρίσκεται στην Κύπρο, είναι καλά γνωστή στις αστυνομικές αρχές. Εναντίον της εκκρεμεί κι άλλο ένταλμα σύλληψης από το 2012, για υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ύψους 500 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση εκτός από τον 54χρονο εργολάβο, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της υπόθεσης, τρία ακόμα πρόσωπα, όλοι υπάλληλοι της ΣΠΕ.