Ακριβό μου χιλιάρικο! Διαψεύδει η Αθήνα ισχυρισμούς περί σεναρίων δραχμής

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Γαβριήλ Σακελλαρίδης ισχυρισμούς βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια δραχμής.

«Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”. Ντροπή και τίποτα άλλο», αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Ο Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής του Ποταμιού, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επί Υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα στην προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-Π:ΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια δραχμής, λέγοντας στη Βουλή ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αυτή τη στιγμή δουλεύει για τη δραχμή».

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν έντονη αντίδραση από τα υπουργικά έδρανα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου να κάνει λόγο για «γνωστή τυχοδιωκτική πολιτική του Ποταμίου που όταν δεν μας βγαίνει το ένα, λέμε το άλλο».

Κατηγόρησε τον κ. Θεοχάρη ότι ψεύδεται και τον προειδοποίησε ακόμα και με εισαγγελική δίωξη, λέγοντας ότι «σε περιόδους προεκλογικές, ψευδείς ειδήσεις οι οποίες μάλιστα γράφονται στα πρακτικά Βουλής επιφέρουν ίσως και εισαγγελικές διώξεις».

Τα λόγια της αυτά προκάλεσαν άλλες αντιδράσεις, και χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντος στη Βουλή Νικήτα Κακλαμάνη για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.

«Το εισαγγελικό μπαίνει σε εισαγωγικό, γιατί πιστεύω ότι δεν εννοούσατε την ουσία» είπε ο κ. Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στην Αναπληρώτρια Υπουργό που ανταπάντησε «όσο το δεχτούν οι άλλοι αυτά που λένε να τα λένε σε εισαγωγικά».