Ακριβά τα καύσιμα παρά τις μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

Νέες μειώσεις από σήμερα στις τιμές των καυσίμων προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου.

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή μια από τις τέσσερις εταιρείες εξήγγειλε μείωση της βενζίνης κατά 3 σεντ το λίτρο.

Απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστέρηση στη μείωση της τιμής των καυσίμων, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές, ο κ. Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι οι πρατηριούχοι δεν έχουν καμμιά σχέση με τις αυξομειώσεις.

Δεν είναι οι πρατηριούχοι, εξήγησε, που κάνουν τις εισαγωγές καυσίμων και δεν εξαρτάται από αυτούς το πότε θα μειωθούν ή θα αυξηθούν οι τιμές.

Επίκειται μείωση στις λιανικές τιμές των καυσίμων αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει την Παρασκευή και ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ερωτηθείς για τους τρόπους, με τους οποίους το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει την παρατηρούμενη κατάσταση της άμεσης αύξησης στις τιμές των πετρελαιοειδών, όταν οι τιμές αυξάνονται διεθνώς και την αργοπορία στις μειώσεις, όταν οι τιμές διεθνώς μειώνονται, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως σε σύσκεψη με τα κόμματα και τους συνδέσμους καταναλωτών συμφωνήθηκαν κάποια μέτρα.

Σε νέα σύσκεψη την Πέμπτη, δήλωσε, θα παρουσιαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα τιμών σε πραγματικό χρόνο.

Στο μεταξύ η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής καταγγέλλει ότι η αισχροκέρδεια στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι Κύπριοι καταναλωτές να πληρώνουν 25-30 σεντ πιο ακριβά καύσιμα, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Λουκάς Αριστοδήμου, ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί συγκεκριμένα στοιχεία στον αρμόδιο υπουργό την περασμένη εβδομάδα, χωρίς, μέχρι στιγμής, να λάβει απάντηση.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια απο χθες το απόγευμα

Με βάση το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου στις 4 το απόγευμα σήμερα, η μέση τιμή σε όλα τα πρατήρια παγκύπρια ήταν €1,252.

Η φθηνότερη τιμή διάθεσης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων παρουσιάζεται στη Λεμεσό και είναι €1,223. Και το δεύτερο φθηνότερο πρατήριο βενζίνης είναι στη Λεμεσό με τιμή πώλησης €1,224.

Ακολουθούν άλλα 10 πρατήρια παγκύπρια με τιμή €1,224.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων παγκύπρια: Lukoil Σοφοκλής Ευριβιάδου Λεμεσός €1,223 Lukoil Λάμπρου Γ. Ανδρέας Λεμεσός €1,224 Esso C.A.M. Efstathiades Λευκωσία €1,225 Agip Costas Savvides Παλλουριώτισσα €1,225 Eko KNM City Oil Λευκωσία €1,225 Petrolina Petrolina Public Πέγεια €1,225 Εko R.A.M. Oil Αγλαντζιά €1,225 Petrolina Ανδρέας Γεωργίου Πλακούας Λεμεσός €1,225 Eko Κ. Μιχαηλάς & Σία Καλό Χωριό Λάρνακας €1,225 Eko Κ. Μιχαηλάς & Σία Αραδίππου €1,225 Petrolina Κωστάκης Δ. Κωνσταντίνου Λευκωσία €1,225 Esso Σίμος Καδή Λευκωσία €1,225

H πρώτη εφαρμογή στα κινητά που παρέχει «ζωντανές τιμές» για τα καύσιμα είναι ήδη γεγονός και είναι διαθέσιμη δωρεάν από την εταιρεία MapCyprus για κινητά, υπολογιστές και ταμπλέτες που υποστηρίζονται από λειτουργικό iOS και Android. Με βάση την εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει στον χάρτη τα πλησιέστερα βενζινάδικα με τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων αμόλυβδης βενζίνης 95 και 98, πετρελαίου κίνησης, πετρελαίου θέρμανσης και κηροζίνης.

Οι τιμές προέρχονται από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Εμπορίου και επομένως είναι πάντα ακριβείς, εφόσον αλλάζουν όποτε κάνει αλλαγή και ο πρατηριούχος στο σύστημά του. Σήμερα, μέσω της εφαρμογής εμφανίζονται τα 20 πιο κοντινά πρατήρια σε χάρτη, καθώς και λίστα από το φθηνότερο στο ακριβότερο.