ΑΚΕΛ vs Νέες Δυνάμεις! – Γιατί επανέφεραν στην τάξη τον Πανίκο Σταυριανό

Τι το ήθελε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις Πανίκος Σταυριανός, να διατυπώσει ανησυχίες και ερωτήματα στη κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Νομικών, αναφορικά με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που προνοεί τη σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών.

Η ενέργεια του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της οργάνωσης ΛΟΑΤ Κώστα Γαβριηλίδη να υποβάλει το καταστατικό ίδρυσης της οργάνωσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του “σκληρού” πυρήνα του ΑΚΕΛ, που έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια, αναδείχθηκε ο βουλευτής Άριστος Δαμιανού, ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Σταυριανό ότι κατά το πρόσφατο συνέδριο του ΑΚΕΛ λήφθηκε πολιτική απόφαση για στήριξη του συμφώνου συμβίωσης.

Δεν παρέλειψε ωστόσο, να εκφράσει σεβασμό στο δικαίωμα της αντίθετης άποψης και να επισημάνει οτι θα ισχύσει η θέση της πλειοψηφίας.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Σκεύη Κουκουμά τόνισε ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης θα θεσμοθετηθεί, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους.

Ρόλο πυροσβέστη, ανέλαβε η βουλευτής Στέλλα Μισιαούλη, η οποία συνέστησε υπομονή, εώς την κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός οτι η πιο ένθερμη υποστηρικτής του εν λόγω νομοσχεδίου Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αν και παρούσα στη συνεδρίαση, κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν τοποθετήθηκε!