Ακάθεκτες συνεχίζονται οι πυρκαγιές ανά το παγκύπριο – 43 φωτιές σε 24 ώρες!

Σε 43 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία εντός του 24ωρου από τις 6 το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, μέχρι την ίδια ώρα την επομένη, 15 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσία,ς γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε απεγκλωβισμό οδηγού από αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε τροχαία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μόρφου, στον Αρχάγγελο Λευκωσίας, με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων. Δεύτερος τραυματίας, οδηγός άλλου οχήματος, αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τοποθετήθηκε σε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στην ίδια σύγκρουση ενεπλάκησαν άλλα δύο οχήματα, οι οδηγοί των οποίων δεν τραυματίστηκαν.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση σε περιοχή μεταξύ των χωριών Ανδρολύκου και Πιττοκόπου στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Πόλη Χρυσοχούς και το Στρουμπί. Ανταποκρίθηκε επίσης μικρό πυροσβεστικό του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 8 εκτάρια χαμηλής άγριας βλάστησης.