Αθωωθήκε ο 30χρονος που άρπαξε το παιδί στη Φανερωμένη – Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρείο

Αθωώθηκε λόγω φρενοπάθειας ο 30χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος εκατηγορείτο ότι στις 17/5/2015 στο προαύλιο της εκκλησίας της Φανερωμένης άρπαξε τρίχρονο παιδάκι και άρχισε να τρέχει, για να το μεταφέρει… σε Αστυνομικό Σταθμό.

Παράλληλα, με την αθώωση οι τρεις Δικαστές διέταξαν τη διαρκή νοσηλεία του 30χρονου σε ασφαλές ψυχιατρικό κέντρο, και αποφάνθηκαν ότι:

(α) Η υποτροπή της κατάστασης του ευθύνεται για το παραλήρημα στο οποίο περιέπεσε και κυρίως για τις ψευδαισθήσεις που δημιουργήθηκαν και υπό το κράτος των οποίων έδρασε. Εκείνη τη στιγμή είχε αντιληφθεί το τρίχρονο παιδάκι ως μια φίλη του η οποία υπέστη ήδη σατανική «επίθεση», ότι ευρίσκετο σε κίνδυνο και ότι του ζητούσε βοήθεια.   Ο ίδιος θεωρούσε ότι με τη ενέργεια του αυτή εκπλήρωνε ένα δικό του καθήκον διάσωσης.

(β) Στερείτο, λόγω της ψυχικής του πάθησης της ικανότητας να αντιληφθεί τι πραγματικά έπραττε, και κατά συνέπεια δεν πρέπει να του καταλογιστεί η πράξη αυτή ή να κριθεί ποινικά υπεύθυνος ακριβώς εξαιτίας της φρενοπάθειας αυτής.