Αγωνία τέλος! Βγήκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στα ΑΑΕΙ – Που μπορείτε να τα βρείτε

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές, καθώς πριν από λίγο δόθηκαν τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων για το 2015.  

Στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015, υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, με σκοπό την απόκτηση Απολυτηρίου και τη διεκδίκηση θέσης στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, 8619 υποψήφιοι. Από αυτούς 5902 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας. Με τη σημερινή κατανομή έχουν διατεθεί 2307 θέσεις βάσει των προτιμήσεων των υποψηφίων, από τις οποίες 1362 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 754 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 95 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, 95 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας και 1 θέση στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους τελειοφοίτους και αποφοίτους Τεχνικών Σχολών και Εσπερινών Σχολείων.
Συγκεκριμένα, 5 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρθηκαν 36 υπεράριθμες θέσεις, για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου 42 και για το ΑΞΙΚ 10. Έχουν, επίσης, παραχωρηθεί σε αποφοίτους Τεχνικών Σχολών 3 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα των ΑΑΕΙ, έχουν αναρτηθεί στην πιο κάτω σελίδα του Υπουργείου Παιδείας

http://www.moec.gov.cy/ypexams/apotelesmata.html#vathmologies