Αγγελίδης: Στόχος η πάταξη της παιδικής πορνογραφίας

Στόχος της Αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους ανήλικους και να πατάξει όσον το δυνατόν υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, δήλωσε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης.

Αναφερόμενος στην σύλληψη ατόμου 24 χρόνων για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, είπε πως το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας, συνεχίζοντας τις εξετάσεις στα πλαίσια αξιολόγησης των πληροφοριών για θέματα που αφορούν την παιδική πορνογραφία και αξιοποιώντας συγκεκριμένες πληροφορίες από την Europol προχώρησε χθες σε έρευνα στην οικία και υποστατικά συγκεκριμένου προσώπου ηλικίας 24 χρόνων, με δικαστικό ένταλμα.

Από την έρευνα, σημείωσε, διαπιστώθηκε ότι σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή υπήρχαν εκ πρώτης όψεως υλικό με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο. Στα πλαίσια της έρευνας παραλήφθηκαν επιπρόσθετα ως τεκμήρια δύο σκληροί δίσκοι, δύο φορητές μνήμες USB, δέκα ψηφιακοί δίσκοι που εξετάζονται.

Οσον αφορά τον ύποπτο ανακρίθηκε αλλά δεν έχει απαντήσει στις οποιεσδήποτε ερωτήσεις των ανακριτών ενώ σήμερα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και θα παραμείνει υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών.

Από πλευράς διερεύνησης, είπε ο κ. Αγγελίδης, εξετάζονται τέσσερα αδικήματα για απόκτηση-κατοχή παιδικής πορνογραφίας, απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, διανομή-διάσωση ή μετάδοση παιδικής πορνογραφίας και προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία. Αυτά είναι τα αδικήματα που εξετάζονται.

“Οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και είναι μια υπόθεση που σίγουρα θεωρείται σοβαρή. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι από πλευράς δικής μας η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων εξετάζεται με κάθε σοβαρότητα έχοντας υπόψη τα ευαίσθητα δεδομένα που υπάρχουν αλλά ένας άλλος τομέας τον οποίον στοχεύει η Αστυνομία είναι η πρόληψη και στο πλαίσιο αυτό πέραν των συνεχών ανακοινώσεων που εκδίδονται, θα πρέπει να επισημάνουμε τον ρόλο της οικογένειας όσον αφορά την προστασία των ανηλίκων. Εμείς θα συνεχίσουμε σύμφωνα με τους στόχους αυτούς έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για σοβαρές υποθέσεις και πρέπει να προστατεύσουμε ιδιαίτερα τους ανήλικους”, συμπλήρωσε.

Σημείωσε τέλος όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση ότι “μέσα από την δικανική εξέταση θα έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα γιατί η εξέταση των ανευρεθέντων τεκμηρίων γίνεται μετά από κατηγοροποίηση, εξέταση, και ενημερώνεται και η Europol ή οποιοσδήποτε κριθεί σκόπιμο για να εξεταστεί έχοντας υπόψη ότι η μια πτυχή που διερευνάται είναι και η διανομή αυτού του υλικού”.

Πηγή: ΚΥΠΕ