Αγγελίδης: “Μειώνεται ο αριθμός των παράνομων υποστατικών ηλεκτρονικού τζόγου”

Μειώνεται ο αριθμός των υποστατικών που λειτουργούν παράνομα σε σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι με την εφαρμογή της νομοθεσίας τον Νοέμβρη του 2014 και χάρη στις δράσεις της αστυνομίας ο αριθμός των υποστατικών που λειτουργούν παράνομα σε σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο έχει μειωθεί, ενώ όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη λειτουργία των παράνομων υποστατικών αξιολογούνται τάχιστα και συνεχίζονται οι στοχευμένες εκστρατείες σε όλες τις επαρχίες.

Σημείωσε ότι από την 1η του Γενάρη του 2015 μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2015 ο αριθμός των υποθέσεων ανέρχεται σε 158, από τις οποίες οι 29 αφορούν τον νόμο περί κυβείας και οι υπόλοιπες 129 αφορούν την εφαρμογή του νόμου περί στοιχημάτων.

Παράλληλα, από την ημερομηνία που έχει θεσπιστεί η νομοθεσία, δηλαδή το Νοέμβρη του 2014, έχουν εκδοθεί 16 διατάγματα κλεισίματος υποστατικών και εκκρεμούν στο δικαστήριο μέχρι σήμερα ακόμη 5 αιτήσεις.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της για καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου, προέβη χθες βράδυ σε συντονισμένες επιχειρήσεις και ελέγχους υποστατικών με δικαστικά εντάλματα, στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διενεργήθηκε στην επαρχία Λευκωσίας από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, εντοπίστηκε σε πρακτορείο στοιχημάτων, ένα πρόσωπο να επιδίδεται σε παράνομο παιχνίδι μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος λειτουργούσε ως μηχανή τυχερού παιγνίου.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν ακόμα επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς επίσης και τέσσερις τηλεοράσεις, κουπόνια, λίστες και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια. Όπως διαπιστώθηκε, σε αριθμό από τους κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές, απεικονίζονταν στις οθόνες τους τυχερά παιγνίδια, τύπου φρουτάκια.

Σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση η 36χρονη υπεύθυνη του υποστατικού για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα παροχής υπηρεσιών στοιχήματος μέσω διαδικτύου και κατοχής παιγνιομηχανημάτων περιορισμένου οφέλους.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε χθες βράδυ από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, εντοπίστηκαν σε υποστατικό και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, τέσσερις πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου.

Οι αιφνιδιαστικές και συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν και θα καλύψουν και άλλες περιοχές, σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.