Αβέρωφ Νεοφύτου: Η πατρόνα των βουλευτικών εκλογών

Μα γιατί φωνάζετε σιορ όλοι με τον Αβέρωφ δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί διαμαρτύρεστε βρε άνθρωποί μου; Τι έκανε ο καημένος και σπεύσατε όλοι να τον αποκεφαλίσετε; Προσπάθησε να λιγοστέψει τις ομάδες στο πρωτάθλημα, τα συμφώνησε όλα με τους προέδρους των άλλων μεγάλων ομάδων, επέλεξε ποιοι παίχτες θα παίξουν επίθεση και εξηγήθηκε ο άνθρωπος με τους διαιτητές ποιους θα βγάζουν κόκκινες και ποιους θα αφήνουν να βάζουν γκόλ από θέσεις off-side. Πως κάνετε έτσι καλέ; Επειδή ο άνθρωπος σύγχισε την ΚΟΠ με τις βουλευτικές εκλογές; Περίεργο είναι;

Ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπατε στο καημενούλλη. Κατάφερε ο άνθρωπος να στείλει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα πετύχει τα ακόλουθα: Βγάζει έξω τους Οικολόγους, ΕΥΡΩΚΟ, ΕΛΑΜ. Την τράβηξε ελαφρώς και του Καρογιάν που ήθελε να κάμει κόμμα και τον ανάγκασε να μείνει μέσα στο μαντρί του ΔΗΚΟ για να αυξηθούν τα ποσοστά του κολλητού του Νικόλα. Έκανε τον Λιλλήκα να τρέμει ολόκληρος μπας και χαρακτηριστεί το κόμμα του ως το κόμμα της χαμένης ψήφου. Τώρα διάλεξε και ποιους βουλευτές θα εκλέξει…και ποιος δεν χέζει τη δημοκρατία. Ψευδαίσθηση της δημοκρατίας θα έχουμε παρά πραγματική δημοκρατία. ΦουλοΔημοκρατία και τα μυαλά στα κάγκελα.

Εγώ να σας πω ποιους πραγματικά λυπούμαι; Τους βουλευτές αυτούς που είναι στη λίστα. Γιατί για να λέμε και του αλλήθωρου το δίκαιο, δεν είναι κακοί οι συγκεκριμένοι βουλευτές. Σε τίποτα δεν φταίνε. Εγώ τους πάω. Και λυπούμαι γιατί αυτοί είναι οι μόνοι που ενδεχομένως να πάθουν ζημιά με αυτή τη διαρροή. Γιατί ο κόσμος μπορεί εσφαλμένα να θεωρήσει ότι ήταν και αυτοί στο παιχνίδι. Και πολύ αμφιβάλλω αν είναι οι άνθρωποι. Όσο για τον Αφέρωφ… Του Αβερωφάκου μας καρφί δεν του καίγεται. Πάλι πρώτο κόμμα θα βγει και πάλι κουμάντο θα κάνει.

Λυπούμαι και κάποιον άλλο. Μακαρίτης…ένας άνθρωπος που το σύνολο του πολιτικού κόσμου αναγνωρίζει ως έναν από τους πατέρες της Δημοκρατίας στη Κύπρο. Τον Γλαύκο Κληρίδη. Που όταν όλοι τσακώνονταν πίσω από  παραβάν, καλλιέργησε μια κουλτούρα δημοκρατίας στο ΔΗΣΥ που θα ζήλευαν και οι πιο εξελιγμένες χώρες. Έναν άνθρωπο που όλοι εμείς που δεν ανήκουμε στο ΔΗΣΥ σεβόμασταν ως δημοκράτη. Και είναι λυπηρό το όραμα που καλλιέργησε αυτή η εμβληματική φυσιογνωμία στον Δημοκρατικό Συναγερμό να πλήττεται απο έναν άνθρωπο που ο ίδιος ανέδειξε. Τον εκ Πάφου ορμώμενο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το ωραίο είναι ότι ακόμα θα είναι στη προθέρμανση ο Αβέρωφ. Έχει βουλευτικές το 2016, θα έχει δημοτικές εκλογές, μπορεί να κάτσει και κανένα δημοψήφισμα. Ε ρε γλέντια. Εισηγούμαι επισήμως στα μέλη του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως τα Χριστούγεννα να κάνουν δώρο στον Αβέρωφ Νεοφύτου μια Χρυσή Κουτάλα η οποία θα γράφει επάνω Made in Pafos. Και δώστου νεκατώματα της μαϊρισσας ο Φούλης.

Α ρε βασανισμένε Κύπριε… πέρασες εισβολή, χρηματιστήριο, φούσκα ακινήτων, φούσκα τραπεζών, βροχή φόρων, κουρέματα… και ακόμα ελπίζεις… ακόμα ελπίζουμε όλοι μας ότι αυτοί που κρατούν τα ηνία της χώρας είναι εκεί για να σώσουν τη χώρα…

Το πρωτάθλημα αρχίζει…κι η εξέδρα πλημυρίζει… γίνεται χαμός σε κάθε γκόλ… μα το ντέρμπι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο και συ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ….

Σπάρτακος

photo: philenews