Έχουν πέραση τα ποδήλατα – ανήλικοι τα έκλεβαν στις Σέρρες

Με το ποδήλατο που είχε κλέψει νωρίτερα μαζί με έναν 16χρονο συνεργό του προσπαθούσε να διαφύγει ένας 15χρονος «ποντικός», αλλά δεν κατάφερε να σπάσει τον κλοιό των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας που τον συνέλαβαν σε περιοχή των Σερρών.

Οι δυο πιτσιρικάδες είχαν παραβιάσει την αποθήκη μιας 41χρονης απ’ όπου έκλεψαν το ποδήλατο και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλη μια αποθήκη. Όμως, τους πήρε είδηση η 35χρονη ιδιοκτήτρια και το έβαλαν στα πόδια.

Ο 15χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής και κλοπή, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τόσο τον συνεργό του, όσο και τους γονείς τους που κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

Ένα ποδήλατο έκλεψαν και δύο 29χρονοι στο Βόλο, αλλά συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενοι για κλοπή. Μάλιστα, σε βάρος του ενός 29χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και απλή σωματική βλάβη από πρόθεση, με ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.

Παράλληλα, το μοτοποδήλατο ενός 40χρονου έβαλε στο μάτι ένας νεαρός στη Μυτιλήνη και το έκλεψε από την δημοτική οδό όπου ήταν σταθμευμένο. Όμως, ο 25χρονος δράστης ταυτοποιήθηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.