Έχασαν δέμα με ραδιενεργά υλικά! Συναγερμός σε πανεπιστήμιο του Τέξας

Ένα πανεπιστήμιο στο Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ, έχασε πριν από περίπου 12 ημέρες, ένα δέμα που περιείχε ραδιενεργά υλικά το οποίο επρόκειτο να παραλάβει για ερευνητικούς σκοπούς.

“Θέλουμε σίγουρα να εντοπίσουμε αυτό το δέμα όσο το δυνατόν συντομότερα διότι περιέχει ραδιενεργά υλικά” επισήμανε το πανεπιστήμιο Texas A&M σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες και αναμετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KBTX.

Το δέμα, το οποίο προστατεύεται από δύο στρώσεις προστατευτικού περιβλήματος, δεν αποτελεί κίνδυνο εφόσον δεν αγγιχθεί, διευκρίνισε το πανεπιστήμιο.

Το δέμα εστάλη την 21η Αυγούστου και προοριζόταν για την υπηρεσία ασφαλείας ακτινοβολίας του πανεπιστημίου, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός βοηθού της υπηρεσίας ασφαλείας του πανεπιστημίου, που επικαλείται τη FedEx, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Προερχόταν από την εταιρεία SEE (Science Engineering and Education Company), που εδρεύει στην Αντινα, στη Μινεσότα (βόρεια), η οποία κατασκευάζει αυτού του είδους το υλικό.

Η FedEx παραδίδει συχνά αυτού του είδους το ευαίσθητο υλικό σε πανεπιστήμια και άλλες εταιρείες. Το Γαλλικό Πρακτορείο επισήμανε ότι ούτε η FedEx ούτε το πανεπιστήμιο απάντησαν προς το παρόν τουλάχιστον στα ερωτήματά του.