Έφεση θα ασκήσει ο Πιτσιλλίδης για τον αφορισμό του – Να ταπεινωθεί και να ζητήσει το έλεος της Εκκλησίας λέει ο Αρχιεπίσκοπος (βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποδεχθεί έφεση από τον θεολόγο Ανδρέα Πιτσιλλίδη για την ποινή του αφορισμού που του επέβαλε η πενταμελής επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.

Μιλώντας εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα στην κρατική τηλεόραση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ασχοληθεί με εφέσεις.

Ο κ. Πιτσιλλίδης, ανέφερε ο Μακαριότατος, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αφορισμός και θα πρέπει να ταπεινωθεί και να ζητήσει το έλεος της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επίσης ότι η Εκκλησία είναι ένα θεραπευτήριο και προσπαθεί να προστατεύσει το ποίμνιό της.

“Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης είπε πράγματα αντίθετα προς τη χριστιανική διδασκαλία, η Εκκλησία τον κάλεσε για να τον βοηθήσει και αυτός συμπεριφέρθηκε εγωιστικά”, ανέφερε ο Μακαριότατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησίας έχει ανοικτές τις αγκάλες της και αν ο κ. Πιτσιλλίδης μετανοήσει θα τον βοηθήσει και θα τον δεχθεί με αγάπη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες έφεση αναμένεται να ασκήσει ο κ. Πιτσιλλίδης σήμερα το απόγευμα κατά της απόφασης της Συνοδικής Επιτροπής, ενώ θα ζητήσει τα πρακτικά μέσω δικηγόρου και θα ζητήσει όπως είπε να αποκατασταθεί το καλό του όνομα.