Έτσι “ψάρευε” τα θύματα του ο 52χρονος στο σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού  στον 52χρονο που συνελήφθη χθες για το σκάνδαλο της Αγίας Φύλας.  Ο 52χρονος που εργαζόταν ως οδηγός του 54χρονου μεγαλοεργολάβου που τελεί υπό κράτηση και φέρεται ως ο εγκέφαλος της απάτης εκατομμυρίων.

Σύμφωνα  λοιπόν με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, ο 52χρονος συνήθως “ψάρευε” τα «θύματα» του, δηλαδή τους λήπτες δημόσιου βοηθήματος σε πρακτορεία στοιχημάτων, ενεργώντας πάντα για λογαριασμό του επιχειρηματία.

Τους προσέγγιζε και εκμεταλλευόμενος την οικονομική τους ανάγκη, τους έταζε ποσά που ανέρχονταν από 100 έως 500 περίπου λίρες και τους έπειθε να υπογράφουν τα δάνεια ως εγγυητές. Στην πορεία φυσικά, όπως είναι γνωστό, τα πρόσωπα αυτά κατέληγαν εν αγνοία τους πρωτοφειλέτες των δανείων, τα λεφτά από τα οποία πήγαιναν στους λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο 52χρονος, συστηνόταν ως υπεύθυνος της εταιρείας για την οποία το υποψήφιο «θύμα» θα υπέγραφε ως εγγυητής. Ακολούθως, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο 52χρονος μετέφερε τα πρόσωπα αυτά στο υποκατάστημα της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, σε ώρες απογευματινές που δε λειτουργούσε και ένας – ένας καθ’ υπόδειξη του, ανέβαιναν στον πρώτο όροφο και υπέγραφαν ως εγγυητές.