Έτσι παραπλανούν οι παιδόφιλοι στο ίντερνετ – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Είναι σύνηθες παιδόφιλοι να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και τα ψεύτικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όπως φαίνεται χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει για να πειστούν οι έφηβοι και οι έφηβες να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις των γονιών τους.

Η συμβουλή να μην εμπιστεύονται ξένους στο διαδίκτυο δεν είναι μια υπερβολή των γονιών, όπως αποδεικνύεται και στο παρακάτω πείραμα.

Ο 21χρονος σταρ του YouTube, Coby Persin, έκανε το πείραμα αυτό για να δείξει στα παιδιά πόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος παιδόφιλων και βιαστών στο ίντερνετ, προσποιούμενος ο ίδιος τον έφηβο που προσεγγίζει κορίτσια για να κάνουν παρέα.

«Πόσο εύκολο είναι για έναν παιδόφιλο να προσεγγίσει ένα ανήλικο παιδί μέσω των social media;», διερωτάται στο βίντεο και αποδεικνύει πως είναι πολύ εύκολο.

Ο 21χρονος έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook εμφανιζόμενος ως ο 15χρονος Jason Biazzio. Έστειλε αιτήματα φιλίας σε τρία κορίτσια 12, 13 και 14 ετών με τα οποία μίλησε online για τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν κανονίσουν να συναντηθούν στα σπίτια τους ή αλλού.

jason1

Το πρώτο κορίτσι, η Mikayla, πείθεται πως ο «Jason» είναι άλλο ένα παιδί της γειτονιάς παρότι δεν τον έχει ποτέ συναντήσει ούτε έχουν κοινούς διαδικτυακούς φίλους. Έτσι κανονίζουν να συναντηθούν σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της. Η 13χρονη περιμένει να φύγουν οι γονείς της από το σπίτι ώστε να μη χρειαστεί να τους πει πού πηγαίνει και πηγαίνει στο πάρκο για να συναντήσει το «αγόρι».

jason2

Μόνο που κρυμμένος κοντά στον Coby την περιμένει ο πατέρας της. «Mikayla τρελάθηκες;» της φωνάζει. «Θα μπορούσε να είναι ένας παιδόφιλος, ένας βιαστής. Γιατί το έκανες αυτό;»

Το κορίτσι απολογείται ενώ ο Coby εξηγεί πως τον «γνώριζε» διαδικτυακά μόνο για λίγες ημέρες και όντως θα μπορούσε να ήθελε το κακό της. «Συνειδητοποιείς πόσο τρομακτικό θα μπορούσε να είναι όλο αυτό;», της λέει ο πατέρας της, τη φιλά στο κεφάλι και καταλήγει πως «θα πρέπει να μιλήσουν».

jason3

Επόμενο «θύμα» του Coby είναι η 12χρονη Julianna. Όταν τη ρωτά αν θέλει να βρεθούν εκείνη λέει ναι αλλά πως θα πρέπει να γίνει όταν ο μπαμπάς της θα λείπει γιατί δεν την αφήνει να φέρνει αγόρια στο σπίτι. Έτσι κανονίζουν να πάει ο «Jason» στο σπίτι της όταν ο πατέρας της θα έχει αποκοιμηθεί.

jason4

Στη συζήτηση με τον Coby ο πατέρας της Julianna αμφισβητεί πως η κόρη του θα επιτρέψει σε έναν ουσιαστικά «άγνωστο» να μπει στο σπίτι τους. Όταν όμως ο Coby χτυπά την πόρτα- με τον πατέρα στο πλευρό του- η 12χρονη ανοίγει.

«Μα τι σου συμβαίνει;», της φωνάζει ο πατέρας της ενώ η 12χρονη αρχίζει να κλαίει και να απολογείται. «Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό, είσαι 12 χρονών!», συνεχίζει, «μπορεί να είχες πέσει θύμα βιασμού, ακόμα και να είχες δολοφονηθεί!», της φωνάζει, «έχασα τη μητέρα σου, τι θα κάνω αν συμβεί κάτι και σε σένα! Σε αγαπώ, μην ξανακάνεις ποτέ κάτι τέτοιο…»

Η 14χρονη Jenna είχε την πιο τρομακτική συνάντηση με τον υποτιθέμενο Jason και πήρε το πιο δύσκολο μάθημα.

Πιστεύοντας πως οι γονείς της θα βγουν το βράδυ, κανόνισε να συναντηθεί με τον «Jason» μέσα στο αυτοκίνητο του μεγάλου του αδελφού, ο οποίος θα τους μεταφέρει κάπου.

Παρότι οι γονείς της δεν πιστεύουν πως θα κάνει κάτι τέτοιο, η 13χρονη βγαίνει από το σπίτι της μόλις φτάνει το βανάκι, ρωτά από το παράθυρο τον οδηγό αν είναι ο αδελφός του Jason, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα.

jason5

Οι γονείς της, φορώντας μάσκες, κάθονται στο πίσω κάθισμα και της επιτίθενται αμέσως χωρίς το κορίτσι να ξέρει ποιοι είναι. Ενώ προσπαθεί μάταια να κλωτσήσει την πόρτα για να ανοίξει, οι γονείς της αποκαλύπτονται και την καθησυχάζουν.  Στη συνέχεια όμως της παίρνουν το κινητό και τη ρωτούν τι θα είχε συμβεί αν δεν ήταν εκείνοι στο πίσω κάθισμα αλλά αν ήταν κάποιοι άλλοι που θα ήθελαν πράγματι το κακό της. «Δεν θα σε ξαναβλέπαμε ποτέ!», της λέει ο πατέρας της ενώ η μητέρας της της θυμίζει πως έχουν συζητήσει γι’ αυτά τα πράγματα…

Ήταν λοιπόν τόσο απλό…