Έτσι μεταφέρεται η σκόνη από την Συρία – Δείτε εικόνες μέσω δορυφόρου της NASA

Δείτε πως φαίνεται από το διάστημα το πέπλο της σκόνης που έχει καλύψει τις δύο τελευταίες ημέρες τη χώρα μας. Οι δορυφόροι της NASA κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες.

Η φωτογραφία δείχνει ποσότητες σκόνης να έχουν καλύψει τις ακτές της Συρίαςε και να κινούνται προς την χώρα μας.

Αξλίζει να σημειωθεί ότι ο χάρτης που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό πρακτορείο, στο οποίο η Κύπρος όχι μόνο είναι στην χειρότερη βαθμίδα, αλλά έχει τον χειρότερο βαθμό παγκοσμίως με 999 συν. Είναι δηλαδή κατά πολύ πιο πάνω από τους 300 βαθμούς κατά τους οποίους μία χώρα τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.

Παρακολουθήστε μέσω δορυφόρου της NASA την σκόνη στην ανατολική Μεσόγειο ΕΔΩ

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, στις 4 τα ξημερώματα τα ποσοστά σκόνης στη Λεμεσό ανέρχονταν σε 1021,5 μικρογραμμάρια, στο Ζύγι 802,3 ενώ λίγο καλύτερη, αν και σε ψηλά επίσης επίπεδα, ήταν η κατάσταση στη Λευκωσία όπου οι μετρήσεις έδειξαν 377,4 μικρογραμμάρια.

Στις υπόλοιπες περιοχές το ποσοστό σκόνης ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων.Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το απόγευμα ενώ σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα σκόνης και καύσωνα αναμένεται στην Κύπρο το Σάββατο.

Χθες η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τοξική, με την σκόνη να φθάνει σε κάποιες περιοχές μέχρι και 100 φορές πάνω απο το όριο ασφαλείας για την ποιότητα του αέρα. Χειρότερη ήταν η κατάσταση στη Λεμεσό και τη Λάρνακα με επίπεδα πολλαπλάσια του ορίου.