Έτσι επέβαλαν οι Άντρες τη Μονογαμία…

Σε μια εποχή όπου τάσεις όπως, η πολυαμορία και το swinging κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος, ενώ το… κέρατο πάει σύννεφο, η μονογαμία είναι ο βασικός πυρήνας της κοινωνίας. Ήταν πάντα έτσι, όμως, ή ο άνθρωπος ήταν ον πολυγαμικό και κάποιος του επέβαλε τη μονογαμία;

Σύμφωνα με τη μελέτη του ψυχίατρου-σεξολόγου, Andres Flichman, η μονογαμία είναι φαινόμενο του σύγχρονου ανθρώπου. Εμφανίστηκε πριν από 10.000 περίπου χρόνια, όταν ο άνθρωπος σταμάτησε να είναι κυνηγός και άρχισε η ανάπτυξη της καλλιέργειας.

Ήταν τότε που ο άνθρωπος σταμάτησε να λειτουργεί ομαδικά και ο καθένας ξεχωριστά δημιουργούσε τη δική του περιουσία.

Ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τον επιστήμονα, με τον οποίο ο άνδρας μπορούσε να διασφαλίσει ότι την περιουσία του θα την κληρονομήσουν τα μέλη της οικογένειάς του και να μην τη μοιραστούν ξένοι, ήταν να κοντρολάρει τη σεξουαλική συμπεριφορά της γυναίκας του.

Ο άνδρας έριξε στην πυρά τις ελεύθερες σχέσεις και επέβαλε ένα νέο νέου status quo για τις σχέσεις, τη μονογαμία, η οποία έγινε ο πυρήνας της κοινωνίας.

Και βέβαια όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά…

Ο άνδρας που επέβαλε τη μονογαμία, άρχισε να τσιλιμπουρδίζει από δω κι από κει, η γυναίκα κλείστηκε στο σπίτι και έτσι όσοι γεννήθηκαν με ένα μόριο ανάμεσα στα πόδια τους, είχαν και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο…

Πηγή: dete.gr