Έτρεχαν και δεν έφταναν! Τέσσερις πυρκαγιές – 25 εκτάρια καμένης γης στη Λεμεσό

25 εκτάρια καμένης γης άφησαν πίσω τους οι τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν απανωτά χθες στην Λεμεσό και έθεσαν σε συναγερμό Πυροσβεστική υπηρεσία και αρμόδιες υπηρεσίες.

Αργά χθες βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο τέταρτη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις 20.45 μεταξύ των χωριών  Πεντάκωμο και Μοναγρούλι, και η οποία κατέκαψε δύο δεκάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Λίγη ώρα πρίν είχε τεθεί υπό έλεγχο η τρίτη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά τις κοινότητες Πύργου και Παρεκκλησίας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να εργάζονται για την πλήρη κατάσβεση τους.

Σε δηλώσεις του  ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, ανέφερε ότι από  την τελευταία πυρκαγιά  κάηκαν 5 περίπου εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ μαζί με τις άλλες πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην περιοχή Ληστόβουνος και στην περιοχή της κοινότητας Κυβίδων, κάηκαν συνολικά περί τα 18 εκτάρια ξηρών χόρτων και άγριας βλάστησης.

Και στις τέσσερις  περιοχές παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΣ εξάλλου αναφέρει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται αυτήν την εποχή, ενίοτε σε συνδυασμό και με δυνατούς ανέμους, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει ενέργειες όπως καψάλισμα ξηρών χόρτων, πέταμα αποτσίγαρων κλπ.