Έτοιμη η Εθνική για τη νέα πρόκληση απέναντι στους Βέλγους- Προϊστορία

Τον όγδοο αγώνα της στο 2ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 δίνει απόψε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών .

 

Η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει ίσως την Καλύτερη ομάδα του Ομίλου απόψε , και την δεύτερη καλύτερη ομάδα του κόσμου βάσει της τελευταίας κατάταξης της FIFA, σίγουρα το έργω των διεθνών μας θα είναι αρκετά δύσκολο.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες χωρίς να προκύψουν επιπλέον αγωνιστικά προβλήματα.

 

Η Προϊστορία των αγόνων με τους Βέλγους φανερώνει την δυναμική της αντιπάλου ομάδας.

 

Προηγήθηκαν άλλοι έξι επίσημοι αγώνες μεταξύ της Εθνικής μας και του Βελγίου, με τον απολογισμό να καταγράφει πέντε νίκες για τους Βέλγους και μια ισοπαλία.

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο χωρών έγινε στο Μακάρειο Στάδιο στις 21 Δεκεμβρίου 1980 και ήταν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1982. Οι Βέλγοι πήραν τη νίκη με 2-0.

Για την ίδια διοργάνωση, στον αγώνα που έγινε στο Βέλγιο, η Εθνική μας έχασε δύσκολα με 3-2, με σκόρερ τους Στέφανο Λυσάνδρου και Φοίβο Βραχίμη.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν στις 24 Απριλίου 1992 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1994. Οι Βέλγοι νίκησαν στις Βρυξέλλες με 1-0 ενώ 3-0 ήταν το σκορ υπέρ τους στον αγώνα που έγινε στο Μακάρειο Στάδιο στις 13 Φεβρουαρίου 1993 για την ίδια διοργάνωση.

Κύπρος και Βέλγιο ήταν στον ίδιο όμιλο και στα προκριματικά του EURO 1996.

Στις 26 Απριλίου 1995 το Βέλγιο νίκησε με 2-0 στις Βρυξέλλες ενώ στις 15 Νοεμβρίου 1995, ο αγώνας στο Τσίρειο Στάδιο τελείωσε ισόπαλος 1-1. Η Εθνική μας είχε προηγηθεί με το Μάριο Αγαθοκλέους και οι Βέλγοι ισοφάρισαν με τον Ντε Βίλντε.