Έρχεται μίνι καύσωνας και υγρασία – “Καμίνι” μέχρι και την Τρίτη

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, αναμένει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Από αύριο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς και θα κορυφωθεί σταδιακά μέχρι την Τρίτη για να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, με μέση τιμή τους 41 στο εσωτερικό, ενώ στα παράλια θα είναι χαμηλότερη, από 34 μέχρι και 38, αναλόγως περιοχής, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Την ίδια ώρα η υγρασία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα, ωστόσο τη Δευτέρα και την Τρίτη που θα σημειωθούν ψηλότερες θερμοκρασίες η σχετική υγρασία θα είναι κάπως χαμηλότερη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση μετά την Τρίτη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσουν την περιοχή τις επόμενες μέρες.

Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση.

Αύριο, από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και στο εσωτερικό, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή.