Έρευνα: Οι πελάτες των ιερόδουλων έχουν «κοινά χαρακτηριστικά» με τους βιαστές

Οι πελάτες του αγοραίου έρωτα έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους βιαστές και τους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων, αναφέρει μία καινούργια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA).

Όπως γίνεται φανερό από τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 101 άνδρες που πηγαίνουν τακτικά με ιερόδουλες και 101 άνδρες που δεν έχουν καμία επαφή με τη συγκεκριμένη «βιομηχανία», ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητας της πρώτης ομάδας θυμίζουν εκείνα που απαντώνται σε προσωπικότητες παραβατικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της εν λόγω μελέτης, οι άνδρες που πηγαίνουν με πόρνες εμφανίζουν μειωμένη ενσυναίσθηση ως προς αυτές (ικανότητα να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους) συγκριτικά με τους άνδρες που δεν πληρώνουν για σεξ. Ο λόγος είναι ότι τις θεωρούν «τελείως διαφορετικές από τις άλλες γυναίκες», αναφέρουν οι ερευνητές.

Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι οι πελάτες του αγοραίου έρωτα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος γυναικών.

Όσον αφορά δε στα κοινά χαρακτηριστικά που τους συνδέουν με τους βιαστές και άλλου είδους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων αυτά είναι τα εξής, σύμφωνα με την μελέτη του UCLA: «Προτίμηση για απρόσωπο σεξ, φόβος απόρριψης από τις γυναίκες, ιστορικό επιθετικής σεξουαλικής συμπεριφοράς και μία διαστρεβλωμένη εικόνα της αρρενωπότητάς τους».

Πηγή:protothema.gr