Έπιασε την εντολή o Μειμαράκης αλλά θέλει να αποφύγει εκλογές

Με τη διαβεβαίωση ότι θα κάνει χρήση της εντολής διότι πιστεύει πως πρέπει να εξαντλήσει η το κόμμα του όλα τα μέσα «πριν καταφύγουμε στο έσχατο», δηλαδή τις εκλογές, παρέλαβε σήμερα το πρωί, πρώτος, την διερευνητική εντολή από τον κ. Παυλόπουλο ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μειμαράκης είπε πως προτίθεται να διερευνήσει το εάν και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει, έστω και τώρα, «εκδήλωση εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ώστε να συνεχίσει το έργο της «για το καλό του τόπου», και να αποφευχθούν οι εκλογές, τις οποίες θεωρεί επιζήμιες.

Οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν τη χώρα, είπε ο κ. Μειμαράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πρόσθεσε πως εξετάζει και το ενδεχόμενο εάν αυτές εξυπηρετούν σκοπιμότητες, «πολιτικές διαπλοκές και όλα τα άλλα σχετικά, τα οποία δεν είναι της ώρας και της παρούσης να αναφέρω».

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Παυλόπουλο ότι φεύγοντας από το Προεδρικό θα ζητήσει ραντεβού με την Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να της εξηγήσει, είπε, ότι η ΝΔ επιθυμεί η Βουλή να διερευνήσει εάν υπάρχει εμπιστοσύνη ή όχι στην κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει και να εξετάσει από κοινού, μαζί με τα άλλα κόμματα, αν μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή κυβέρνησης, «η οποία θα είναι πολιτική, θα εξασφαλίζει την πολιτική δράση και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και βεβαίως, γιατί όχι, μπορεί να έχει, όπως και χθες τόνισα, πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρώτο κόμμα, εφόσον ο νυν πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις ευθύνες και θέλει να φύγει».