Έπιασαν σειρά οι δικηγόροι – Ερευνα για φερόμενη παρακράτηση χρημάτων στο Δήμο Πάφου

Διαδικασίες έχει τροχοδρομήσει ο Δήμος Πάφου για ανάκτηση οφειλόμενων χρημάτων που φέρονται να παρέμειναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικηγόρων και να μην κατέληξαν στα ταμεία του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η πληροφορία δόθηκε στο ίδιον από οφειλέτες και διέταξε έρευνα ακόμη και για περιπτώσεις επιδίκασης από τα δικαστήρια χρημάτων που οφείλονταν στο Δήμο Πάφου και ενδεχομένως αντί να καταλήγουν στα δημοτικά ταμεία, παρέμειναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικηγόρων, οι οποίοι είχαν κατ’ εντολή του Δήμου αναλάβει τις δικαστικές αυτές υποθέσεις.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως οι διερευνώμενες υποθέσεις παρακράτησης χρημάτων αφορούν τρεις δικηγόρους, μέλη του δικηγορικού συλλόγου Πάφου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις όπως προκύπτουν από τις έρευνες, έχουν επιβεβαιωθεί δύο περιπτώσεις μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία επιδικάστηκαν στον Δήμο Πάφου από τη δικαιοσύνη, τα λεφτά καταβλήθηκαν από τους διάδικους μέσω των δικηγόρων που είχε ορίσει για κάθε υπόθεση η δημοτική αρχή όμως τα χρήματα δεν κατέληξαν στα ταμεία του Δήμου Πάφου, αλλά παραμένουν ακόμη στους τραπεζικούς λογαριασμούς δικηγόρων.

Η έρευνα που διέταξε ο Δήμαρχος Πάφου αρχίζει από το έτος 2000, προκειμένου  να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρξε οικειοποίηση χρημάτων του Δήμου από τον οποιονδήποτε, Ωστόσο φαίνεται η υπόθεση παρακράτησης να αφορά τα έτη από το 2007 μέχρι και το 2014.