Ένωση Δήμων vs Σωκράτη Χάσικου

Μαλλιά κουβάρια γίνανε τοπική αυτοδιοίκηση και υπουργείο Εσωτερικων. Ούτε να ακούσουν οι δήμαρχοι για τα νομοσχέδια για την αναδιάρθρωση των δήμων, αν και ο Σωκράτης Χάσικος έχει ήδη ανακοινώσει οτι εντός Σεπτεμβρίου θα καταθέσει στη Βουλή τα νομοσχέδια. Οι δημάρχει με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Αλέξη Γαλανό ούτε να ακούσουν για τις πρόνοιες των νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του apokalipsi.com κατα την χθεσινή συνεδρίαση της Ένωσης ξεσπάθωσαν και καταφέρθηκαν ακόμα και εναντίων του ίδιου του υπουργού. Οι πιο ακραίοι εκφράστηκαν μάλιστα με έντονη γλώσσα και υπέδειξαν οτι δεν πρόκειται να δεχτούν να γίνει η αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον τρόπο που η Κυβέρνηση επιθυμεί. Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο και για εμπάθειες εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δυο θέματα τα οποία οι ίδιοι θεωρούν πολύ σημαντικά και υποστηρίζουν οτι μένουν να αιωρούνται, είναι το μεγάλο αγκάθι των χρεών των δήμων, που ως γνωστό ανερχονται σε κάποια εκκατομύρια, και το θέμα των υφιστάμενων υπαλλήλων. Θεωρούν τα νομοσχέδια θα έπρεπε να συνοδεύονται και με ένα σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης ή πρόωρης αφυπηρετησης ώστε να εξασφαλιστούν οι δημοτικοί υπάλληλοι.
Το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις εντός Σεπτεμβρίου αφού ο μεν υπουργός επιμένει να τα καταθέσει στη Βουλή και οι δε δήμαρχοι σχεδιάζουν επαφές με τα κόμματα και ακολούθως θα πάρουν αποφάσεις για τα περαιτέρω βήματα τους.

Δίκτυς ο Κνώσσιος