Έντεκα χρόνια “μέσα” για 26 κιλά ναρκωτικά – Τον Οκτώβριο η δίκη του αδελφού αστυνομικού

Ποινή φυλάκισης 11 ετών επέβαλε το κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 33χρονο Χρίστο Χρυσοστόμου, ο οποίος παραδέχθηκε κατοχή και εμπορία 26 κιλών κάνναβης,, 1 κιλό 340 γραμμάρια ρητίνης κάνναβης και 1 κιλό 160 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης τύπου crystal ice. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τρία ακόμη πρόσωπα εκ των οποίων η σύζυγος του και ο αστυνομικός αδελφός του και τα οποία δεν παραδέχονται ενοχή. 

 Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 15/5/15 όταν μετά από πληροφορία η ΥΚΑΝ  έθεσε υπό παρακολούθηση δυο πρόσωπα από τη Λεμεσό, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο 30χρονος αδελφός του υπόδικου που είναι αστυνομικός στις βρετανικές βάσεις.  Τα δύο αυτά πρόσωπα θα παραλάμβαναν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 30χρονος αδερφός του υπόδικου θεάθηκε να κατευθύνεται προς συγκεκριμένο χωρίο και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του 33χρονου αδελφού του.Μόλις στάθμευσε στον χώρο στάθμευσης του σπιτιού, αστυνομικά οχήματα της ΥΚΑΝ, με τους φάρους σε λειτουργία, κατευθύνθηκαν προς το μέρος του. Μόλις τα αντιλήφθηκε ο 33χρονος, έβαλε μπρος το όχημά του και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς το μέρος τους.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, συγκρούστηκε με δύο αστυνομικά οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος της ΥΚΑΝ. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν 5 μεγάλα χαρτοκιβώτιο, τα οποία περιείχαν 26 κιλά και 100 γραμμάρια κάνναβης, 860 γραμμάρια ρητίνη κάνναβης και 1 κιλό 160 γραμμάρια crystal ice, έτσι συνελήφθη

Κατά την έρευνα της οικίας, με τη συγκατάθεση της γυναίκας του 33χρονου, εντοπίστηκε στο ερμάρι του υπνοδωματίου ρητίνη κάνναβης 480 γραμμαρίων. Έτσι τόσο η σύζυγος του όσο και ο αδελφός του συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα.

 Ο 33χρονο είχε παραδεχθεί ενοχή στην υπόθεση την περασμένη Πέμπτη όταν οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν  ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λεμεσό για να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν .  Έτσι το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του κακουργιοδικείο, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων.  Οι άλλοι τρεις συγκατήγορουμενοι του που δεν παραδέχονται ενοχή θα οδηγηθούν ενώπιον του κακουργιοδικείου τον ερχόμενο Οκτώβριο.