Έντεκα συλλήψεις για την επίθεση στην Άγκυρα

Έντεκα είναι οι συλλήψεις μέχρι στιγμής για την επίθεση της Άγκυρας δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας ότι υπάρχει ένα δίκτυο δολοφόνων για την αποκάλυψη του οποίου συνεχίζονται ακόμη οι εργασίες.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι σοροί 35 ατόμων έχουν ήδη παραδοθεί στις οικογένειές τους, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι σίγουρα και ο τρομοκράτης. Όπως είπε, αφού ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα.

“Για άλλη μια φορά είμαστε ενώπιον μιας προδοτικής επίθεσης στην Άγκυρα η οποία έχει κάψει τις καρδιές μας και έχει βυθίσει στη θλίψη όλο το έθνος. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα αυτή η επίθεση δεν θα κλωνίσει την ενότητά του έθνους μας και της χώρας μας”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως με το αποτέλεσμα των εργασιών που έγιναν χθες και σήμερα διακριβώθηκε καθαρά η πηγή της επίθεσης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή συνεχίζονται τα τεστ DNA. Όπως είπε, πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν οι δράστες και οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω τους.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι στόχος αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ολόκληρο το τουρκικό έθνος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι άνθρωποι εκείνοι που πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι περίμεναν στην στάση του λεωφορείου ή βρίσκονταν στο λεωφορείο για να πάνε στα σπίτια τους.

Σε δηλώσεις προέβη και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος ανέφερε πως είναι βέβαιο ότι μια γυναίκα ήταν καμικάζι της επίθεσης. Όπως είπε, θα γίνει το DNA και θα διακριβωθεί η ταυτότητά της. Ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι η ταυτότητα του δεύτερου άντρα ακόμη δεν έχει διακριβωθεί.