Χειροπέδες στον κλητήρα – Ραγδαίες οι εξελίξεις στο θέμα του νεκρού βρέφους

Χειροπέδες στον 42χρονο κλητήρα του νοσοκομείου Λευκωσίας πέρασαν στις 7.40 το βράδυ οι ανακριτές του ΤΑΕ  σε σχέση με την υπόθεση του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε χθες το πρωί στα σκουπίδια του νεκροτομείου. Έχει ήδη εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης του καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος της αποτρόπαιας πράξης.

Οι ανακριτές αποφάσισαν να προβούν στη σύλληψη του 42χρονου  καθώς είναι το μόνο πρόσωπο που καταγράφεται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να εισέρχεται τρεις φορές στο δωμάτιο που βρίσκεται το ψυγείο για να τοποθετήσει σορούς. Στις 10 και 11 το βράδυ ενώ η τρίτη φορά ήταν στις 2 τα ξημερώματα.

Το γεγονός ότι όταν το νεογνό εντοπίστηκε στον κάλαθο αχρήστων, ήταν ακόμη παγωμένο, καταδεικνύει ότι δεν βρισκόταν εκεί για πολλές ώρες, και ως εκ τούτου οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κλητήρας να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Από καταθέσεις που έλαβαν οι ανακριτές όπου μάρτυρες αναφέρουν ότι το βρέφος βρισκόταν στο ψυγείο μέχρι τις 3 το απόγευμα θεωρείται πλέον δεδομένο ότι το βρέφος πετάχτηκε στα σκουπίδια κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ο ύποπτος αναμένεται να υποβληθεί σε εξαντλητική ανάκριση και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία εγείρονται μετά την χθεσινή του κατάθεση.

Μετά τις εξελίξεις, η κηδεία του βρέφους θα τελεστεί τελικά αύριο στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.